Toprağa Yakın Yetişen Sebzelere Özellikle Dikkat! Turşu Yapımında Buna Dikkat Edince Kış Boyunca Bozulmuyor

Turşu yaparken dikkat edilecek birçok husus var. Bu detaylar arasında belki de daha önce hiç dikkatinizi çekmemiş olan bir konuya dikkat çekmek gerekir.

Kornişon salatalığı özellikle bir gece önceden soğuk suda bekletip toprağından arındırmanız gerekir. Bu sayede kurduğunuz turşu suyu daha berrak renkli olur. Doğru muhafaza edildiği takdirde tüm kış boyunca bozulmadan kalır.

TURŞU KURMANIN TÜM İNCELİKLERİ

  1. Turşu yaparken kullanacağınız malzemelerin, özellikle sebzelerin ve kapların temizliğine dikkat edin. Temiz olmayan malzemeler turşunun erken bozulmasına neden olabilir.

  2. Turşu yaparken taze ve sağlam sebzeler kullanın. Sebzelerin üzerinde çürümüş, lekeli veya bozuk bölgeler varsa turşu yapımında kullanılmamalıdır.

  3. Turşu yaparken kullanacağınız tuzun doğal, katkısız kaya tuzu olmasına dikkat edin. İnce tuzlar yerine deniz tuzu veya kaya tuzu gibi daha doğal tuzları tercih edebilirsiniz.

  4. Temiz Su Kullanımı Şart! Turşu suyu hazırlarken temiz su kullanın. Musluk suyu klor içerebilir, bu nedenle klorlu su kullanıyorsanız suyu önceden kaynatıp soğutmanız veya içme suyu kullanmanız daha iyi olacaktır.

  5. Turşularınızı olgunlaştırmak için uygun bir ortam sağlayın. Genellikle serin ve karanlık bir yerde saklanır. Sıcaklık, fermente sürecini etkileyebilir, bu nedenle doğru sıcaklık aralığını sağlamaya çalışın.

  6. Turşu yaparken hava kilidi olan kavanozlar kullanmak, havanın turşunun içine girmesini önler ve olumsuz mikroorganizmaların büyümesini engeller. Bu, turşularınızın daha iyi bir şekilde fermante olmasına yardımcı olur.

  7. Deneme yanılma sürecine izin verin. Turşu yaparken deneme yanılma yöntemiyle tarifleri ayarlayabilirsiniz. Turşularınızın lezzetini istediğiniz gibi ayarlamak için sarımsak oranı, tuz miktarını veya fermente süresini değiştirebilirsiniz.

  8. Turşu kurarken kişniş, dereotu, tane karabiber, maydanoz, defne yaprağı gibi tatlandırıcılardan yardım alabilirsiniz.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir